Любомира Колчева

Директор

lkolcheva@bepf-bg.org

Защо „ЕкоОбщност“? Защото тук открих възможността да реализирам интересите и познанията си в областта на социологията и градската среда чрез взаимодействие с изключително интересни и силни хора – както в средите на активни граждански групи от страната, така и сред представители на различни институции. Срещи и общуване, които помагат да намерим по-добрите пътища за превръщането и запазването на заобикалящата ни среда като наш дом. Процесите на участие, начините на говорене и постигане на промяната около и в самите нас като хора и общество са невероятно предизвикателство.


Дима Котева

Програмен координатор

dima@bepf-bg.org

Да се бориш за каузи, които помагат на хората да осъзнаят, че сме заедно тук, за да си помагаме, че истината е в хармонията със себе си и с природата и че заедно можем да живеем в по-хубав свят, който сами да създадем, е приключение за цял живот. Моето започна тук през есента на 2013 г. Обичаме и засаждаме дървета, подкрепяме екоинициативи на сърцати хора, обсъждаме зелени идеи с малки и големи, свързваме се в мрежи с отдадени на устойчивото образование и поведение съмишленици, учим се и обучаваме, играем и споделяме опит. Вярвам, че природата е наш дом и трябва да се грижим за нея така, както тя се грижи за нас. И работата тук ми позволява да го правя всеки ден.


Александра Георгиева

Координатор „Дърво с корен“

alexandrageorgieva@bepf-bg.org

Обичам песента на птиците, тревата, дърветата, чистия въздух и свободата. И те много ми липсват в големия град. Искам да са постоянно наоколо, а не да ги виждаме само при организирани бягства със семейството ми през почивните дни. Вярвам, че можем да ги пуснем близо до нас, да им направим място и да заживеем заедно. Вярвам, че можем да съществуваме без да отхапваме все повече от техния дом. Силата ми е в думите и искам моите думи да работят за моята кауза. И всеки ден, и всяка работа, която върша тук от началото на 2008 г. насетне – дали ще организирам доброволци, обучения, конкурси за природата или разпространявам послания – е стъпка в желаната посока.

[ssba_hide]