(Young minds for urban sustainable mobility solutions)

 

Какви са ползите за околната среда от по-голяма употреба на обществен транспорт, велосипед и ходене пеш в градски условия? За никого не е тайна, че масовата употреба на лични автомобили в града водят до сериозно занърсяване на въздуха, шум, задръствания и една като цяло вредна за здравето и не добра за социалните отношения градска среда.

Проект “UPGRADE 2015, Young minds for sustainable European cities”, изпълняван по програмата “Еразъм+” има за цел да повиши вниманието ни като граждани върху проблемите на средата, породени от съвременните високи нива на моторизация. 35 младежи от 5 държави ще вземат участие в едноседмичен младежки обмен в град Марибор, Словения през март 2016 г., където ще измислят начини за повишаване на общественото внимание.

Темата на семинарните занятия е устойчива градска мобилност с подчертан акцент върху градското колоездене. Целта е участниците да споделят знания за подобряване на мобилността, методи за повишаване на общественото внимание, практики за технически решения, въздействие върху градската среда. Проектът се изпълнява по програма „Еразъм+”.

Можете да се запознаете с повече подробности за проекта на специално създадената интернет страница: http://upgrade2015.tumblr.com/

 

 

 1,110 посещения