Изберете любимото българско дърво сред десетте финалиста тази година!

Днес започна онлайн гласуването за „Дърво с корен 2021” – конкурсът, събиращ историите на обичани от хората дървета. Всеки любител на природата и радетел за опазването на дърветата може да прочете разказите за финалистите в двете категории и да подкрепи по едно във всяка от тях. Любимото дърво на България за 2021 година ще има честта да представя страната ни в европейското издание на инициативата, което ще се проведе през февруари догодина.

Кое ще бъде любимото дърво на България за 2021 година?

В тазгодишното издание на конкурса „Дърво с корен“ пристигнаха 23 предложения за забележителни и скъпи на хората дървета от цялата страна. Инициативата се случва за дванадесета поредна година, а номинации се набираха по ел.поща до 5 декември. Кое ще бъде любимото дърво на България за 2021-ва и ще представя страната ни в европейската надпревара догодина предстои да разберем.

Разкажете историята на любимото си дърво в конкурса „Дърво с корен“!

Дванадесетото поредно издание на конкурса „Дърво с корен“ очаква историите на обичани и почитани от хората дървета от цялата страна. Предложения се набират до 5 декември 2021 г. Инициативата търси любимите дървета на България – онези, които са заели специално място в живота ни или които таят в клоните си спомени за отминали събития, личности, съкровени случки, детски приключения… 

Дърво с корен 2021

Гласува за Дърво с корен

Категории

Допълнителни категории в конкурса „Дърво с корен“.

Условия за участие

Как да участвате в конкурс „Дърво с корен“

Победителите досега

Победители от предходните години.

Европейско дърво на годината

Кое е любимото дърво на Европа?