07.04.2010 г.

В събота, 10.04.2010 г., поредна акция на „Плейцентър приятели“ събира доброволци, съмишленици и приятели за доизграждането на игрални съоръжения в столичната градинка между улиците Кюстендил, Битоля и Гребенец в жк „Бели брези“. Съоръженията ще бъдат част от кът на открито, наречен „Екоцентър приятели“, в който малките деца ще могат в игри да учат за природата и който през април ще бъде напълно готов.

В градинката вече няколко месеца се събират деца и родители, съчетавайки забавление, игра и труд в претворяването й и същевременно опознаване на природата.

„Плейцентър приятели“ реализира „Екоцентър приятели“ благодарение на доброволния принос на своите членове и съмишленици, както и на подкрепата на Фондация „ЕкоОбщност“ и Фондация „Чарлз Стюарт Мот“ в рамките на програмата „Място за живот 2009“.

„ЕкоОбщност“ осъществява програмата вече четири години в подкрепа на инициативи, обединяващи хората около създаването на по-добра среда за живот.

Повече за предстоящата дейност в събота и как да се присъедините може да видите в поканата:

ПОКАНА

СЛЕДВАЩА АКЦИЯ ПО ИЗГРАЖДАНЕ НА

„ЕКОЦЕНТЪР ПРИЯТЕЛИ“:

10. 04. 2010 Г.

10:00 – 18:00 Ч.

в градинката в ж.к. Бели Брези

между ул. Битоля, ул. Кюстендил и ул. Гребенец.

ПРЕДСТОИ ДА НАПРАВИМ ЗАЕДНО:

КЪЩИЧКА; ПЯСЪЧНИК; „ГЪСЕНИЦА“ ЗА БАЛАНСИРАНЕ; РАВНОВЕСНА ГРЕДА; КОМПОСТЕР; ОЩЕ НАСАЖДЕНИЯ.

ЗАПИШЕТЕ СЕ!

ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВАС!

По проект на сдружение „ПЛЕЙЦЕНТЪР ПРИЯТЕЛИ„, разработен с помощта на хората от квартала и с материали осигурени с любезното съдействие на „Фондация „ЕкоОбщност“ и Фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

Моля да заявите участие, като се обадите на Зорница Трифонова, координатор на проекта (тел. 0884 16 33 15)

или пишете на: ecocentre.priateli@gmail.com , за да знаем броя на участниците.

Повече за проекта на: http://www.priateli.info