30.06.2010 г. Селище Зелено училище и ЕС „За Земята“ организират работен семинар по екостроителство от 1 до 4 юли тази година в с. Ковачевци, общ. Сасмоков, съобщиха от сдруженията. Семинарът се реализира с финансовата подкрепата на Фондация „ЕкоОбщност“ и ФМ на ЕИП по проект „Алтернатива за България: Развитие на мрежа от eко – центрове и демонстрационни обекти в България и популяризиране на алтернативни модели на устойчиво развитие като решение на екологичната, енергийната и финансова криза“.
Обучението ще включва техники за работа с глина, играждане на дървената конструкция на бунгало, покриване на покрив на бунгало, обработка на дърво, „light clay“ техника за строеж с глина, измазване на слънчевата компостна тоалетна и др. Лектори ще бъдат арх. Георги Георгиев, инж. Диан Манолов и Тодор Славов.
Всеки ден ще има организиран транспорт от София за Ковачевци и обратно. При желание, участниците могат да ползват и градския автобус сутрин от автогарата на Дървеница, съобщават още от сдруженията. Като опция те предлагат и нощувки в палатков лагер.
За повече информация:

Тодор Славов – За Земята
02/ 943 11 23
www.ekostroitelstvo.com
www.zazemiata.org/energy