Фондация „ЕкоОбщност“ подкрепи инициативата на технологичната компания Аксидиа в организирането на първата от серия доброволчески акции по залесяване в местността Витошко лале в ПП “Витоша” с площ 2 дка.

Около 50 доброволци и техните семейства и приятели се включиха в засаждането на 240 смърчови фиданки в помощ на ДГС-София. Първоначалната идея идва от изпълнителния директор на компанията – Николай Мутафов в желанието му да се създаде Гората на Аксидиа с толкова дървета, колкото хора работят в компанията. Ето какво споделя той: “Темата за обезлесяването и въздействието му върху планетата ме вълнува. Наблюдавам какво правят различни организации и граждански инициативи, свързани с гората, и реших, че ние пък можем да създадем Гората на Аксидиа. С това ще допринесем за каузата и същевременно ще обединим хората в компанията около нещо вдъхновяващо и смислено.” Аксидиа пое и дългосрочен ангажимент за отглеждането на терена, което включва засаждане, прекопаване и почистване в рамките на няколко акции на година.

По време на събитието Любомира Колчева – директор на фондация “ЕкоОбщност” – каза: “Радваме се, че Аксидия показва устойчива грижа към природата и че екипът на компанията се ангажира с възстановяването на терен, който е бил поразен от корояд-типограф. Тази инициатива ще помогне да се възроди една красива местност в ПП “Витоша”, а тригодишният ангажимент към засадените смърчове, който поемат от Аксидиа, показва тяхното сериозно отношение към проблема с обезлесяването и разбирането им, че всички ние трябва да полагаме постоянни усилия за опазването и развитието на горите в България.“

 

 

Loading