В работен режим и с приповдигнато настроение преминаха почивните дни през последните две седмици, когато с доброволческите екипи на няколко фирми посетихме Витоша, за да помогнем на парковата дирекция в поддържането на туристическата инфраструктура и зеления облик на обичаната от софиянци планина.

Този път усилията бяха насочени към възстановяването на една туристическа пътека, която дъждовете бяха вкопали в земята, като преградихме и пътя на течащата вода, за да се избегне повторното й затрупване под пръстта. Също ремонтирахме и освежихме един мост, лакирахме беседка, табела, ограда и кошчета, част от парковата мебел в къта за отдих. Така обновихме облика на района около „Златните мостове“ и го подготвихме за посетителите през топлия сезон.

В акциите на Витоша тази пролет се включиха над 65 участници на „Удуърд България“ и американски Фулбрайтови стипендианти с екипа на Българо-американската комисия за образователен обмен. Благодарим на всички тях, че отделиха от времето си през почивните дни, не се уплашиха от прогнозите за дъжд и останаха на терен дори когато към обяд започна лек валеж, за да подарят труд, усмивки и настроение на парка!

 1,418 посещения