За трета поредна година фондация „ЕкоОбщност” организира доброволчески акции за освежаване и почистване на градски зелени площи, залесяване на пострадали от природни бедствия и човешка дейност горски масиви, освежаване на туристическа инфраструктура във и край важни природни обекти и други прояви за опазване и подобряване на средата ни на живот.

На 18 април 2010 г. (неделя) в Южния парк и на 24 април 2010 г. (събота) в Борисовата градина организираме дни за пролетно раздвижване и добро за природата във връзка с 22 април, Деня на Земята. Ще се проведат акции за почистване и освежаване на двата парка. За целта каним доброволци, които да вземат участие в инициативите.

Ако искате да помогнете нашият град да стане по-красив и приветлив, присъединете се към нас! Вземете вашите близки, познати, колеги, деца и съседи и елате!

 

Южен парк, София, 18 април 2010 г. (неделя)

Ще тесаме алеи, подрязваме храсти, боядисваме пейки и катерушки, за да ги освежим и направим привлекателни и приятни за игра на децата. Ще събираме също битови отпадъци и шума. Основната работа ще е на стара детска площадка и околните й паркови съоръжения.

Ще бъдат осигурени чували за смет, найлонови ръкавици, боя, четки и инструменти със съдействието на Столичен инспекторат.

Сборен пункт: 10:00 ч. на гълъбите/масите за тенис – стига се от входа на Южния парк (откъм бул. „Витоша”) по централната алея навътре към парка. След 100-200 м има декоративна статуя на гълъби и маси за тенис.

 

Борисова градина, София, 24 април 2010 г. (събота)

Ще прекопаваме цветни площи и ще събираме битови отпадъци и шума. Основната група ще работи около езерото с лилиите, а други по-малки групи – на още едно-две места в парка.

И за тук ще бъдат осигурени чували за смет и найлонови ръкавици.

Сборен пункт: 9:30 ч. на централния вход на стадион „Българска армия” (ЦСКА).

Очакваме ви!

 

 29 посещения