Доброволци на фондация „ЕкоОбщност“ засадиха 9 дка с жълъди на космат дъб край Драгоманското блато и 1,5 дка с фиданки акация край Пирдоп благодарение на кампанията на NIVEA „Създай листенце“. Десетте хиляди листенца, създадени на сайта на кампанията през септември, генерираха дарение от 5000 лв., насочено към възстановяването на естествени горски масиви.

В рамките на „Създай листенце“, през октомври и ноември, фондация „ЕкоОбщност“ проведе четири акции – една за събиране на жълъди от космат дъб край с. Белидие хан, общ. Костинброд, две за засаждането им край Драгоманското блато и една за засаждане на фиданки акация на територията на ДГС–Пирдоп. В акциите се включиха близо 150 доброволци.

Залесяването с космат дъб цели възстановяването на естествената гора, съществувала някога в подножието на Чепън планина до Драгоманското блато. То се извършва в подкрепа на цялостните усилия на партньорите ни от сдружение за дива природа „Балкани“ за възстановяване на естествените местообитания в района на Драгоманското блато, които продължават вече 15 години.

 

 689 посещения