В топлия съботен ден проведохме последната за годината акция на терена над село Кокаляне, в която подготвихме малките фиданки на зимен дъб и бял бор за зимата. Есенната гора в местността Буката бе особено красива с преливащите си керемиденочервени, жълти и зелени цветове.

Въпреки дъжда, който се беше излял в четвъртък, се зарадвахме да посрещнем 11 души, избрали да прекарат свободното си време сред природата и за природата. След инструктажа, те се разпръснаха в горната част на терена и, внимателно оглеждайки мястото за фиданки, прекопаха и покриха коренчета им с пръст, за да не измръзнат. Благодарение на усърдната и бърза работа на доброволците, до обяд успяхме да загърлим и последната една трета от дръвчетата, останали необгрижени след предходната ни акция. А когато приключихме, ни стана драго да чуем възклицанието: „Можем ли да свършим още нещо тук, на терена, понеже не сме се уморили?“

Сърдечно благодарим на Василка, Паунка, Любо, Ивайло, Христо, Ивелина, Илиян, Александър, Емилия, Юлия и Денница, с чиято помощ завършихме подготовката на дъбчетата и борчетата за презимуване. Благодарим също и на всички доброволци, участвали в предходните акции на терена през годината, както и на Сияна Филатова, която дари средства за транспорта и материалите за работата ни тази есен!

За отглеждането за младата гора получихме признание и от горските служители от ДГС София, които, след огледа на прекопаните редове, споделиха: „Много добра работа сте свършили!“ Надяваме се, че след положената грижа, напролет ще се радваме на много прихванали се и разлистени дръвчета.

 3,444 посещения