Днес проведохме първата от последните 2 акции за годината, посветени на грижа за младата възстановена гора от зимен дъб и бял бор в местността Буката над село Кокаляне.

Тази есен няколко от участвалите в акцията доброволци – Сияна Филатова и нейни близки и приятели – помогнаха не само посвещавайки време и труд при окопаването на фиданките, но и дарявайки средства, осигуряващи транспорта на доброволците и инструментите. Сияна избра вместо букети цветя за рождения си ден, нейните приятели да й направят по-различен подарък – да допринесат със събраната от тях сума за отглеждането на новозасадената гора. Благодарим им от сърце!

В акцията се включи също и една от най-сериозните и редовно участващи доброволки в инициативите ни за природата – Василка Петрова, както и Екатерина Русева от Сдружение за споделено учене ЕЛА. Благодарение на усърдната им и последователна работа дръвчетата на повече от половината терен вече са подготвени да посрещнат задаващите се зимни температури.

Ще проведем втората довършителна акция на 9 ноември. Ако желаете да си подарите хубав ден на открито, с последните слънчеви лъчи преди зимата, запишете се до 8 ноември (петък) с писмо по електронен път или по телефон – на контактите на фондацията.

 

Loading