Първите щъркели пристигнаха. Пролетта се усеща наоколо. Време е за добри дела. Радваме се да споделим с вас, че тази пролет се присъединяваме като партньор на Карго Планет в организирането на доброволческа залесителна акция в района на с. Понор, на около 30 км от София.

Включете се в инициативата на 1 април 2017 г., за да отбележим заедно и един двоен празник – първия ден от Седмицата на гората (1-7 април) и Международния ден на птиците! Уверяваме ви, че поканата не е първоаприлска шега и ще се радваме, ако решите да си подарите и споделим заедно свежия въздух и радостта от засаждането на фиданки черен бор, дъб, липа, акация и офика. Добре дошли са и децата и домашните любимци, ако са настроени приятелски и с желание да помагат или пречат по приятен начин. Хубавото време обещава да е с нас, а за доброто ни настроение ще се погрижат от „Тъпани и гайди“.

При възможност и желание, може да донесете собствени ръкавици за работа и/или инструменти – мотика, лопата, кирка, меч на Колесов. Ако нямате, с партньорите сме осигурили необходимото, за да върви спокойно и приятно работата в съботния ден, и за да си тръгнем накрая с удовлетворение.

Организацията в деня на акцията предвижда среща и тръгване в 9:20 ч. от бензиностанция „Петрол“ до метростанция „Ломско шосе“ в София с всички, които няма да пътуват със собствен транспорт до Понор и които могат да предложат свободно място в автомобила си за други участници.

Това е изходният пункт (точно след отбивката за с. Понор), откъдето ще тръгнем към терена. Всички трябва да са там в 9:50 ч.

Ако решите да се включите, задължително се запишете във формуляра тук до 30.03.2017 г., за да можем да оптимизираме придвижването и сведем въглеродния си отпечатък до минимално необходимото. На записалите се ще изпратим допълнителен инструктаж.

Очакваме ви да садим гора, за да я има и след нас!

 

 2,142 посещения