Какви са ползите за околната среда от по-голяма употреба на обществен транспорт, велосипед и ходене пеш в градски условия? За никого не е тайна, че масовото използване на лични автомобили в града води до сериозно замърсяване на въздуха, шум, задръствания и една като цяло вредна за здравето и недобра за социалните отношения градска среда.

Проект „UPGRADE 2015, Young minds for sustainable European cities”, изпълняван по програмата „Еразъм+”, има за цел да повиши вниманието ни като граждани върху проблемите на средата, породени от съвременните високи нива на моторизация. 35 младежи от 5 държави ще вземат участие в едноседмичен младежки обмен в град Марибор, Словения през март 2016 г., където ще измислят начини за повишаване на общественото внимание.

Темата на семинарните занятия е устойчивата градска мобилност, с ударение върху градското колоездене. Целта е участниците да споделят знания за подобряване на мобилността, методи за повишаване на общественото внимание, практики за технически решения и въздействие върху градската среда.

Подробности за проекта може да научите на:

 

Loading