Сдружение „Селище Зелено училище” и Екологично сдружение „За Земята” организират работен семинар по екостроителство от 1 до 4 юли тази година в с. Ковачевци, общ. Самоков. Семинарът се реализира с финансовата подкрепата на фондация „ЕкоОбщност” и ФМ на ЕИП по проект „Алтернатива за България: Развитие на мрежа от eкоцентрове и демонстрационни обекти в България и популяризиране на алтернативни модели на устойчиво развитие като решение на екологичната, енергийната и финансова криза”.

Обучението включва техники за работа с глина, изграждане на дървената конструкция на бунгало, покриване на покрив на бунгало, обработка на дърво, „light clay” техника за строеж с глина, измазване на слънчева компостна тоалетна и др. Лектори ще бъдат арх. Георги Георгиев, инж. Диан Манолов и Тодор Славов.

За всеки от дните ще има организиран транспорт от София до Ковачевци и обратно. При желание, участниците могат да ползват и градския автобус, който заминава сутрин от автогарата в кв. „Дървеница”. Организаторите предлагат и вариант за нощувки в палатков лагер.

За повече информация: Тодор Славов, ЕС „За Земята”, тел.: 02 943 11 23, www.ekostroitelstvo.com, www.zazemiata.org/energy

 

Снимка: Фондация „ЕкоОбщност”

 

 24 посещения