Ако следите теми, свързани с устойчивото развитие на нашите градове и села и искате да научите повече за тези процеси и начините, по които бихте могли да се включите в тях, не пропускайте поредицата ни от обучения.

След като във въвеждащата лекция поговорихме за предназначението, планирането и изграждането на зелената система в населените места, сега ще се спрем на засаждането на дървета в градска среда. Ще разгледаме практическите страни на темата, свързани с: избора на правилните видове растения; съобразяване на времето, мястото, отстоянията от инфраструктурата и околните сгради; техниките, които ще осигурят прихващане и устойчивост на дръвчетата; как ние, като граждани, можем да допринесем да има повече зеленина там, където живеем.

Заповядайте на 21 декември 2021 г. от 18 ч. на уебинара „Засаждане на декоративни дървета в населените места“, за да научите:

  • Кое е подходящото време за засаждане?
  • Как се избира мястото за изкопаване на дупка и с какво се съобразява?
  • Подбор на растителни видове с оглед мястото и заобикалящата среда.
  • Техники за засаждане и последваща грижа.
  • Какви са нормативните изисквания и разрешителни документи?
  • Могат ли гражданите да допринесат за градското озеленяване и какъв е законовият ред?

Наши лектори ще бъдат ланд.арх. Станимир Шаламанов и ланд.арх. Невена Пачеджиева, които имат дългогодишен опит в областта на ландшафтната архитектура, обществените обсъждания и изготвянето на становища за градската среда в Пловдив. В момента те са част от екипа на „ЕкоОбщност“, който предоставя безплатно консултации и съвети за граждански групи по теми от компетенциите си: зелена система и видов подбор, градска среда, засаждане, поддържане и резитба на дървета и храсти, устойчиво устройствено планиране.

Запишете се за участие до 20 декември 2021 г. във формуляра. На ел.поща ще получите връзка за включване през платформата Zoom. Запис от обучението впоследствие ще бъде достъпен в раздела с ресурси на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност”.

 

Обучението се провежда в рамките на проект „Да върнем гражданското си пространство!“. Повече за него може да научите на civilspace.eu.

 

 

 191 посещения