Ако следите теми, свързани с устойчивото развитие на нашите градове и села и искате да научите повече за тези процеси и начините, по които бихте могли да се включите в тях, не пропускайте предстоящата ни поредица от уебинари.

Ще започнем с въвеждаща лекция за зелената система в едно населено място – защо ни е нужна, какво е предназначението й, какви са изискванията към нейното планиране, изграждане и поддържане, както и каква е ролята на гражданите за гарантиране на правилното й управление.

Ще обърнем внимание на следните въпроси:

  • Защо и как се планира зелена система?
  • Каква е ролята на ландшафтните архитекти?
  • Кои са нормативните документи и отговорните институции?
  • Как гражданите могат да участват и влияят на процесите и етапите, касаещи зелената система?

Наши лектори ще бъдат ланд.арх. Станимир Шаламанов и ланд.арх. Невена Пачеджиева, които имат дългогодишен опит в областта на ландшафтната архитектура, обществените обсъждания и изготвянето на становища за градската среда в Пловдив. В момента те са част от екипа на „ЕкоОбщност“, който предоставя консултации и съвети за граждански групи по теми от компетенциите си: зелена система и видов подбор, градска среда, засаждане, поддържане и резитба на дървета и храсти, устойчиво устройствено планиране.

Запишете се за участие до 12 май 2021 г. във формуляра. На ел.поща ще получите връзка за включване през платформата Zoom.

Запис от уебинара впоследствие ще бъде достъпен в раздела с ресурси на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност”.

За въпроси: [email protected], 0876 798 592

Уебинарът се провежда в рамките на проект „Да върнем гражданското си пространство!“. Повече за него може да научите на civilspace.eu.

 

 

 

 958 посещения