Фондация „ЕкоОбщност“ започна кампания „Как (не) се прави“ за въздействие върху общинските практики за поддръжка на дърветата в града. В нея може да се включи всеки, който проявява дейно отношение към заобикалящата ни среда и иска да допринесе за подобряването й. В рамките на кампанията ще бъдат онагледени добрите и лошите примери на засаждане и поддръжка на дървета и храсти по улиците, зелените площи, градинките и парковете в населените места в страната. Също така ще бъдат изготвени препоръки към съответните звена на институциите.

Чуйте разговора ни с Пролет Велкова в студиото на „Дарик“, където гостувахме в предаването „Властта на гражданите… или какво можем заедно“. Събеседници по темата бяха Любомира Колчева, директор на фондацията, ланд. арх. Невена Цветкова и Димитър Захариев, съосновател на Асоциация на арбористите в България.

В записа ще чуете как е правилно да се подрязват дърветата, могат ли гражданите да съдействат за подобряване на възприетите практики за кастрене, какво представлява професията арборист и колко такива има у нас.

 

 

Източник на записа: „Дарик Радио“ АД

Снимка: Ангел Бондов

 

Loading

Партньори