Обучението „Как да бъдем активни граждани“ представя едно познание за обществото, което ни помога да си обясним по-добре неговите модели и механизми, как да бъдем дейна част от изграждането и развитието му и да сме дълготрайно ефективни, без да стигаме до момент на отчаяние. В него се предлага модел за организиране на граждански действия и техники за създаване на активни и уверени граждани, притежаващи нужната култура за участие, изграждане на доверие, поемане на отговорност, водене на преговори и сплотяване на хората. Темите, които засяга, са свързани с взаимоотношенията, властта, гражданското общество и ефективните действия.

Подходящо е за представители на граждански организации, инициативни групи, неформални сдружения, местни самодейци, отдадени на своите каузи и опитващи се да допринесат за добруването на обществото и средата ни на живот.

Водещ е екологът Илиян Илиев от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие във Варна, който има над 25-годишен опит в опазването на околната среда, гражданското участие, организирането на кампании, обучения и консултиране на активни граждани и неправителствени организации.

Повече за естеството и съдържанието на обучението „Как да бъдем активни граждани“ може да прочетете в обявата тук. Ако желаете да се запишете за негови бъдещи издания или да проведем такова за членове и съмишленици на вашата организация (онлайн или присъствено), не се колебайте да се свържете с нас на [email protected].

Избрани откъси от 3-дневните занимания, които проведохме през май 2021 г., може да видите в долните записи:

Първи ден

Втори ден

Трети ден

 

 658 посещения

Партньори