Фондация „ЕкоОбщност“, Асоциация на Центровете за подкрепа за личностно развитие в България и Асоциация „Български детски младежки парламент“ отправят едно предизвикателство към младежите в горния курс на средните училища.

За да направим училището по-включващо и разбиращо нуждите и интересите на младите хора, и дадем глас на мненията и идеите им.

Ако си на възраст между 14 и 19 години и искаш да споделиш какво ти харесва и какво ти липсва в училище, да предложиш как това може да се промени, стани част от младежката общност, която ще зададе темите и идеите за обсъждане в края на тази година, на национален ученически форум „Свободата да учиш и да бъдеш активен“!

Ако сте преподавател или ръководител на училище или друга институция или организация, която активно работи с млади хора, споделете информацията с тях!

Включете се в поредицата от онлайн ежемесечни срещи с ученици от цялата страна от май до декември 2022 г., за да си поговорим как младите хора искат да се случва учебният им ден и как изглежда за тях мечтаното училище, в което мненията и предложенията им имат значение и те реално участват в училищния живот.

Защо да се присъедините?

  • ще се срещнете със съученици и съмишленици от други училища и населени места;
  • ще обмените опит и идеи със свои връстници;
  • ще научите повече за това как е устроена образователната система и как можете да й въздействате;
  • ще развиете полезни умения за общуване, излагане на мнение, даване на градивни предложения, участие в обществения живот;
  • ще се забавлявате и заредите с нови интересни идеи и приятели.

 

Не само ще съберем и обсъдим идеите, но и ще ги представим на ръководствата на училища и на Министерството на образованието и науката с идеята да бъдат използвани за промяна и подобряване на образователната и жизнена среда на младите хора в училище.

 

Запишете се за участие в една от срещите, посветени на първата тема „Как могат младите хора да се включат в решаването на основни предизвикателства?“.

С 3 срещи на тази тема, съответно на 27 май (записване до 14 ч. на 26 май 2022), 17 юни (записване до 18 ч. на 15 юни 2022 г.) и 27 юни 2022 г. (записване до 24 юни 2022 г.) поставяме началото на поредицата, която ще събере младежката визия за мечтаното училище.

Онлайн събитията ще се провеждат от 13 до 14:30 ч. през платформата ZOOM.

Ще получите връзка за включване, след като се запишете за участие и предоставите съгласието си за обработване и съхранение на личните ви данни. За целта е необходимо да качите при регистрация попълнена и подписана декларация за съгласие, или – да я изпратите до: office (at) bepf-bg.org.

 

Следващата онлайн младежка среща е планирана за: 27 септември 2022 г.

Регистрация за участие: тук.

Формуляр на декларацията можете да изтеглите от връзките по-долу:

– бланка на декларация за непълнолетен участник;

– бланка на декларация за пълнолетен участник.

 

 

Как да се регистрирате?

 

  • Запишeте се за участие чрез връзката по-горе.

 

  • Изпратете ни по ел. поща или прикачете към регистрацията си за участие сниман или сканиран файл с попълнената декларация за съгласие за предоставяне на личните ви данни.

Loading

Партньори