В края на лятото отправяме покана към плевенските ученици на възраст над 9 години да преживеят едно по-различно запознанство с любимия парк на плевенчани и гостите на града – „Кайлъка“. 

През 2019 г. защитена територия Кайлъка край Плевен отбелязва 80-годишен юбилей. По този повод фондация „ЕкоОбщност“, в партньорство с отдел „Природа“ на Регионален исторически музей – Плевен и с подкрепата на Обществения борд на Telus International Europe, организира 4 занимания за ученици в периода 10 август – 20 септември.

Младежите, които искат да научат любопитни факти за историята на Кайлъка, за неговата флора и фауна, както и за професията на ботаниците, могат да се запишат за участие на тел. 0882 620 948 или на bepf (at) bepf-bg.org.

Участниците в заниманията ще научат кои са по-интересните видове растения и животни, обитаващи Кайлъка, кои от тях са защитени и какви са най-честите заплахи за оцеляването им, а също и как говорят прилепите и по какъв начин експертите различават отделните им видове в природата.

Участието е безплатно, като се изисква предварително съгласие от страна на родителите на участниците.

Точните дати на заниманията ще се определят спрямо записаните желаещи и графика на експертите: доц. д-р Росен Цонев от Биологически факултет на Софийския университет, Румянка Балева и Иван Първанов от Регионален исторически музей – Плевен и Стоян Горанов – асоцииран сътрудник, специализант към Националния природонаучен музей.

 

 708 посещения